Una manera divertida de visualitzar el ph
Cansats de menjar ous ferrats convencionals? Doncs anem a cuinar-ne un de color verd!
Aquest vídeo mostra com podem cuinar un ou ferrat de color verd. Es tracta del resultat d’un experiment que es basa en les reaccions àcid-base, i que ens ajuda a conèixer el pH de les substàncies líquides. L’investigador és en Pep Anton Vieta, químic i col·laborador del Departament de Química de la Universitat de Girona.
La clara d’ou reacciona amb un indicador de pH natural, obtingut a partir de bullir una col llombarda. Veurem com l’ou passa del blanc al verd. Seguim el mateix principi i, per acompanyar aquest plat, també farem una llimonada de color vermell.
I si voleu conèixer amb més detall com i per què passa, no us perdeu l’article Com fer un ou ferrat verd!
si senyor!!! admirable! vaig a fer un ou verd ara mateix!! OU VERD!! 😀
És una bona curiositat…
q curios! m’agrada l’experiment! XD
La veritat és que el Jesús Gasco ho explica molt bé, soc un alumne seu. xD Però
“N0 és per fer-li la pilota”.
ho intentaré
M’ agrada
Bona cuina i molt educativa
aixo m’agrada molt!
M´agrada molt, és curios.
És molt divertit com s’ho pasen els alumnes menjant ous verds…els indicadors i el pH ho entenen molt bé…si més no amb la panxa plena!!!
Hola,
Sóc una alumna de Gaspar de Portola
i no està malament provar coses noves
però…. compte amb el que ens fiquen al plat perquè encara ens hi posaran alguna cosa no comestible :):):):):(
Vaja, però es mooolt curiós
M’ha agradat molt ho provaré
M’ha encantat ! Ho posaré en pràctica.
Els alumnes s’ho passaran pipa. Gràcies Pep Anton