Cansats de menjar ous ferrats convencionals? Doncs anem a cuinar-ne un de color verd!
També fabricarem llimonada vermella i, de passada, trobarem una manera de visualitzar el pH.
També fabricarem llimonada vermella i, de passada, trobarem una manera de visualitzar el pH.
El següent vídeo mostra com podem cuinar un ou ferrat de color verd. Es tracta del resultat d’un experiment que es basa en les reaccions àcid-base, i que ens ajuda a conèixer el pH de les substàncies líquides. L’investigador és en Pep Anton Vieta, químic i col·laborador del Departament de Química de la Universitat de Girona.
La clara d’ou reacciona amb un indicador de pH natural, obtingut a partir de bullir una col llombarda. Veurem com l’ou passa del blanc al verd. Seguim el mateix principi i, per acompanyar aquest plat, també farem una llimonada de color vermell.
I si voleu conèixer amb més detall com i per què passa, no us perdeu l’article Com fer un ou ferrat verd!
La clara d’ou reacciona amb un indicador de pH natural, obtingut a partir de bullir una col llombarda. Veurem com l’ou passa del blanc al verd. Seguim el mateix principi i, per acompanyar aquest plat, també farem una llimonada de color vermell.
I si voleu conèixer amb més detall com i per què passa, no us perdeu l’article Com fer un ou ferrat verd!
0 Comentaris