La Paleontologia: un viatge des dels fòssils remots a la innovació més puntera
En Salvador Moyà, director de l’Institut Català de Paleontologia (ICP), presenta sovint els paleontòlegs com a viatgers del temps. Diu que malgrat que a hores d’ara els físics no han trobat la manera de fer-nos viatjar (fins i tot alguns dels més eminents com en Hawking asseguren que mai ho podrem fer) els paleontòlegs van i venen del passat més remot sense gairebé despentinar-se.
Fins i tot ens pinta els paleontòlegs com a viatgers també del futur: gràcies al que hem après fent paleontologia no només podem entendre millor com ha estat la vida d’ençà que és vida, sinó també fer prediccions de futur.
Però què vol dir ser un viatger del temps? Què fan els paleontòlegs per anar i venir del passat? La veritat, com us podeu imaginar, és que no tots els paleontòlegs porten un barret com l’Indiana, ni pel fet de viatjar en el temps són científics esperrucats. De fet, anant a imatges menys cinèfiles, tampoc tots estudien dinosaures o els nostres avant-passats més directes, ni porten l’olor de fòssil impregnat a la pell.
I, doncs, què fa un paleontòleg? Ens ho explicaran diferents investigadors de l’Institut Català de Paleontologia, liderats pel seu director, Salvador Moyà.
0 Comentaris