Diari de recerca

7: Holotúries i crinoïdeus

26 febrer 2013 | Diari de recerca

Als fons marins viuen organismes fascinants. Aquí presentem dos interessants éssers antàrtics: una bonica holotúria (o cogombre de mar) i un espectacular crinoïdeu que es desplaça movent-se com una ballarina.
El primer és l’holotúria Elpidias glacialis.  És un organisme molt freqüent en fons marins on hi ha molt sediment orgànic.

Aquestes holotúries neden a prop del fons aprofitant els corrents i filtren partícules orgàniques, com ara el fitoplàncton que arriba del desgel i d’altres petits organismes dipositats en el fons.


D’altra banda hi ha el crinoïdeu Promachocrinus kerguelensis. No és un animal sèssil, com pot semblar, sinó que es pot desplaçar nedant i movent els braços com una ballarina!   Són filtradors de partícules petites i es troben normalment assentats sobre d’altres organismes o sobre roques. Poden arribar a formar poblacions denses sobre tota mena de fons, molt colonitzats per altres espècies o bé sense quasi altres organismes bentònics.

Un vídeo fascinant sobre la peculiar ‘dansa’ que fan els crinoïdeus vora els fons antàrtics.

Crinoïdeus

El crinoïdeu Promachocrinus kerguelensis . No es una animal sèsil, com pot semblar, sinó que es pot desplaçar nedant i movent els braços com una ballarina.
Holotúria

L’holotúria Elpidias glacialis, un organisme molt freqüent en fons marins on hi ha molt sediment orgànic

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *