Ens ha resultat realment difícil decidir-nos per la qualitat de les imatges rebudes. Però finalment hem decidit atorgar el Premi a les dues imatges que comentem en aquest darrer missatge.
Premi a la imatge més artística: hem triat aquesta imatge de Francesc Pruneda. Destaquem que l’autor realça l’efecte de perspectiva (recordant el que els meteors surten del radiant) amb la línia telefònica en la distància. Haver aconseguit 4 Dracònids a una única exposició és també molt destacable.
Premi a la imatge de més utilitat científica: hem triat la foto rebuda de Juan Pastor Erades. Destaquem que les dades facilitades exemplifiquen la precisió temporal i espacial requerida. No és un meteor gaire brillant ni espectacular (la qual cosa també el fa més meritori) però subratllem que ha estat feta des d’un lloc amb forta contaminació lumínica tot mostrant que també es pot fer ciència des de l’extraradi de les grans ciutats. En haver estat feta amb un angular mitjà enquadrant una zona amb molts estels permet obtenir una precisió astromètrica molt adient per aquest tipus d’estudis.
Enhorabona a tots per la feina feta!
Només queda donar-vos a tots l’enhorabona per la feina feta i convidar-vos a seguir col·laborant amb la Xarxa d’Investigació sobre Bòlids i Meteorits en el cobriment de les pluges meteòriques i l’aparició dels grans bòlids sobre el nostre territori.
L’equip de recerca
Magnífiques fotos, tot i que no soc una experta em sembla que tenim astrofotografs realment bons. Gràcies per fer-nos partíceps de la vostra tasca!