Arts i Humanitats | Diari de recerca

10: Un cap de setmana mogut

28 novembre 2011 | Arts i Humanitats, Diari de recerca

La nostra estada al nord del Gujarat mai no passa desapercebuda, i aquest any no podia ser una excepció. Però mai no podíem imaginar que arribaríem a aquests nivells…
Avui volíem parlar-vos una mica de la Civilització de la Vall de l’Indus, però aquí les coses van molt ràpides i ens ha semblat millor deixar-ho per més endavant (tot arribarà, no us preocupeu). Ha estat un cap de setmana ple de grans sorpreses i no podíem deixar d’explicar-les.
Revolucionem el Gujarat
Durant les nostres excavacions és normal que ens visiti gent curiosa de la zona o pastors que simplement passaven per allà, pregunten què estem fent i es passegen una mica pel jaciment. Divendres passat vingueren periodistes d’un diari local. D’alguna manera s’havien assabentat que estàvem  excavant i van estar fent algunes entrevistes, res de l’altre món. Imagineu la nostra sorpresa quan dissabte al matí van veure que sortíem al diari local, en portada!

Però la cosa no va quedar aquí, què va! Imagineu l’escena: dissabte després de dinar, un sol abrusador, cadascú concentrat en la seva tasca i comencem a sentir crits de nens que es van apropant a poc a poc; aixequem el cap i veiem… unes 150 criatures dirigint-se cap al jaciment! Eren de dues escoles de la zona. La setmana passada alguns professors havien passat pel jaciment i els van convidar a portar els nens, però mai no vam pensar que ho farien.
Va ser impressionant. Amb la traducció simultània de la Charu, en Marco va fer un parell de classes magistrals sobre l’arqueologia de la zona als atents grups de nens. Després de la classe, tots volien fer-se fotos amb nosaltres amb els seus mòbils (per un moment vaig entendre els famosos i la seva fòbia als paparazzi).

Revolucionem l’arqueologia del Gujarat
Mentrestant en Francesc i l’Andrea continuen a la recerca de la duna perduda. Ara estan explorant una zona al nord (entre Vaharvo Timbo i les muntanyes Aravalli) on, suposadament, no hi ha jaciments arqueològics. Aquesta zona està caracteritzada per un sistema de dunes molt semblant al nostre, però la vegetació és lleugerament més densa.
Els nostres exploradors volen comprovar si realment la Silt Belt (que és com hem anomenat aquesta àrea) és buida o pel contrari s’hi troben jaciments. Divendres tornaren cansats i amb cara de decepció; tot un dia caminant i no van trobar absolutament res. Però qui treballa durant el cap de setmana rep la seva recompensa i dissabte van trobar 3 jaciments allà on els mapes arqueològics estan buits. Durant aquesta setmana tornaran a la Silt Belt per buscar més jaciments, però en qualsevol cas ja es pot dir que han desmentit una “veritat absoluta” de l’arqueologia del Gujarat.

I aquesta setmana…
Avui dilluns anem a Patan (la capital del districte) per a registrar-nos amb la policia, desitgeu-nos sort. Allí ens trobarem amb en Bernardo, que arriba directament des de l’aeroport d’Ahmedabad. Tenint en compte que ahir va arribar l’Abha, ja només falta que vingui la Carla i estarem tots! Comença una nova setmana i qui sap què pot passar, aquí els plans canvien cada dia.

4 Comentaris

  1. Lara García-Granero

    Enhorabona per el ‘moment Hollywood’ i per els nous jaciments que haveu trobat!

    Respon
  2. Agnès

    Des del barri de Gràcia, us envio una salutació. Després del missatge dels arqueòlegs-supervivents és reconfortant comprovar que seguiu endavant amb les vostres tasques. M`ha agradat la visita dels escolars. De quina edat són? I de quina població? Hi ha més nens que nenes, oi? I felicitats per la troballa del nou jaciment. Continuarem atents als missatges.

    Respon
  3. Equip NoGAP

    Hola Agnès,
    Els escolars venien de dues escoles de Sankhesvar, una petita vila força concorreguda i coneguda a la regió per els seus temples jainistes. Hi havia dos cursos, de final de primària i principi secundària, respectivament. Si que hi havia més nens, però per altres visites que hem tingut el % acostuma a estar molt igualat. Gràcies per els comentaris!

    Respon
  4. Marc González i Ràfols

    Felicitats!! Ja teniu la vostra primera publicació i encara no heu acabat l’estada!!

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *