El Museu de Ciències Naturals de Granollers proposa activitats familiars on pares i fills poden observar i manipular junts les escates de l’ala d’una papallona, o meravellar-se plegats per la riquesa del món microscòpic. Són els anomenats Diumenges de Ciència, una manera diferent de passar el dia de festa en família i, alhora, gaudir de la ciència.
El Museu també compta amb un atractiu i modern planetari que ofereix sessions escolars i públiques de coneixement del cel. Es fan demostracions de com era el cel d’èpoques remotes (o com serà el cel del futur!), o com es veu el firmament des d’altres objectes del sistema solar.
Però aquest Museu és, abans que res, un actiu centre de recerca que duu a terme una important activitat d’investigació en diversos terrenys. Per exemple, s’hi fan importants estudis sobre les papallones, la seva abundància i sensibilitat davant del canvi climàtic. Altres àmbits de recerca abracen els rats penats, la fauna del Montseny, la paleontologia o l’estudi dels mamífers, entre d’altres.
De cara al visitant, el Museu també programa exposicions temporals. Ara mateix n’hi ha una sobre l’aigua i un altre sobre un dels temes estrella de recerca del Museu: els rats penats. Així mateix, el Museu compta amb un Jardí que disposa de diverses espècies botàniques representatives del Vallès i de grans roques representatives de la geologia vallesana.
Per conèixer preus, horaris i situació, consulteu el web del Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Museu de Ciències Naturals de Granollers
Diumenges de ciència en família i un nou planetari són alguns dels atractius d’aquest centre per a tots els visitants.