Pren consciència del malbaratament alimentari i de la generació de residus plàstics

14 gener 2022 | ESO, Material didàctic, Totes les àrees

Científic: Jordi Morató

Centre de Recerca: Director Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Temàtica:  Economia Circular

Nivell educatiu: 3r i 4t ESO

Repte

En Jordi Morató comenta que només el 14% dels plàstics s’arriben a reciclar i que molts dels aliments que es produeixen no s’arriben a consumir i que s’acaben malbaratant. Per conscienciar-vos de tots els residus que produïm en Jordi us proposa dos reptes:

  1. Fer una fotografia de la compra setmanal i guardar tot el plàstic que es genera d’aquesta compra en una bossa i pesar-la a final de setmana. 
  2. Fer una fotografia del menjar que és malbarata durant una setmana en la vostra llar.

Explicació detalla del Repte:

Solució

Després de fer el repte, us heu adonat de tot el plàstic que consumiu diàriament? Quin és el plàstic que més utilitzeu a la llar? Us heu donat compte si malbarateu aliments?

En el vídeo explitau de la solució que trobareu a continuació, en Jordi Morató comenta totes les propostes rebudes per diferents centres escolars. Al mateix temps, en Jordi us dona consells de com minimitzar l’ús del plàstic a la llar i a l’escola i com aprofitar aliments per no llençar-los a les escombraries.

En el vídeo també trobareu la resposta a preguntes com ara:

  • Existeixen bacteris capaços de degradar els plàstics?
  • Quan de temps tardaria la societat en conviure sense plàstic?