Biologia | Diari de recerca | Tecnologia i enginyeria

QuèQuiCom: Història d'una llonganissa

19 octubre 2011 | Biologia, Diari de recerca, Tecnologia i enginyeria

Aquest cop, el Quèquicom reconstrueix la història completa d’una llonganissa. Des de l’engendrament del porc fins a un entrepà, un viatge increïble per tot un univers d’etiquetes, granjes, escorxadors, purins, plantes de processament….

Més informació sobre el tema:

Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Llonganissa de Vic”   La web del Consell Regulador de la IGP ofereix informació sobre la història, la geografia, la normativa i les característiques d’aquest producte.

De què ens informa l’etiqueta dels aliments?   Infografia elaborada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària que explica de manera entenedora com interpretar la informació impresa que ens podem trobar als productes envasats.

La informació nutricional a l’etiqueta dels aliments   Tríptic publicat per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària que pretén ajudar-nos a entendre la informació nutricional inclosa en la majoria d’aliments envasats.

BEDCA. Base de Datos Española de Composición de Alimentos   Base de dades de la Xarxa BEDCA del Ministeri de Ciència i Innovació i de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició del Ministeri de Sanitat i Política Social, que permet consultar la informació nutricional de més de 500 aliments.

Benestar animal en explotacions porcines   Vídeo del Centre de Formació i Estudis Agrorurals del Departament  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Food: from farm to fork statistics (2011 edition) Estudi de l’Eurostat, l’oficina estadística de la Comissió Europea, que presenta les principals dades relacionades amb la producció d’aliments a la Unió Europea.

TRACES (TRAde Control and Expert System)   Sistema integrat d’informació veterinària de la Direcció General de Salut i Consumidors de la Comissió Europea, que permet resseguir el moviment d’animals i productes d’origen animal dins de la Unió Europea i des de tercers països.

Grup de Recerca en Genètica i Millora del Porcí (IRTA-UdL)   Grup de recerca de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat de Lleida en l’àmbit de la producció animal, especialment dedicat a l’investigació en genètica estadística i en genòmica estructural i funcional orientades a l’estudi de caràcters d’interès econòmic i social i a la millora genètica del porcí.

Centre de Recerca en Sanitat Animal (CRESA)    Centre de recerca creat el 1999 per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) que té com a objectiu la recerca i el desenvolupament tecnològic, els estudis i l’ensenyament en el camp de la sanitat animal, en tots els seus aspectes.

Projecte de centre de recerca biomèdica amb porcs de Torrelameu (Lleida)   Pel 2013 està  previst que comenci a funcionar aquest centre que es dedicarà a la recerca biomèdica avançada, utilitzant l’espècie porcina com a organisme mimètic de l’espècie humana, en el camp de la investigació en fàrmacs, tecnologies mèdiques i aliments funcionals.

IFIP-Institut du porc  Centre francès de referència en la recerca aplicada al servei de la indústria del porc.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *