L’oceanògraf Rafel Simó acaba de tornar de l’Antàrtida. El relat que des del 19 de gener ens ha ofert a Recerca en Acció ens ha deixat un seguit d’imatges espectaculars sobre alguns dels indrets més allunyats i de difícil accés que encara queden a la Terra, fins al punt que fins i tot la seva cartografia és poc coneguda. Ens referim a les illes de Balleny, l’ illa d’Scott, la costa del Mount Siple, l’ illot de Lauff o l’ illa de Pere I
Pel camí, en Rafel Simó ens ha parlat de ciència i recerca en les 19 entrades que ha escrit en el seu blog. Molts temes hi ha tingut cabuda: des dels estudis que es fan sobre la forma dels flocs de neu (i que ajuda a calibrar els radars meteorològics ja que la forma dels flocs té a veure amb la intensitat de les nevades) a les criatures que viuen a les fondàries marines antàrtiques (algunes tan curioses com una estrella de mar que s’ha vist que pot caçar peixos, un comportament desconegut fins ara) o les recerques que es fan per escoltar el cant de les balenes.
Recerca en Acció us convida a seguir-ne gaudint. Visiteu el bloc Expedició a l’Antàrtida: natura i regulació del clima per seguir-ne gaudint dels continguts, del relat i d’unes imatges extraordinàries.
Notícies