Al llarg de tot el dia, 14 grups d'investigació de la Universitat de Girona van fer experiments davant del públic i van realitzar activitats participatives per tal d'apropar la recerca a la ciutadania. La diada va aplegar a més de 2.000 visitants de totes les edats.
Entre d'altres propostes, una de les activitats que va atreure més l'atenció fou la versió en directe de Ciència a la cuina . Així, els mateixos científics de la Universitat de Girona que podeu veure en aquest projecte de Recerca en Acció també van realitzar experiments en directe davant del públic.
A més, els visitants van passar una bona estona amb el joc interactiu Qui es qui? Aquesta aplicació mostra dues imatges de diversos investigadors i investigadores, fent feina i en hores de lleure, i demana als usuaris que els aparellin.
En síntesi, la Nit de la Recerca es consolida com una bona ocasió per a viure la ciència de forma participativa i lúdica. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Comissió Europea que se celebra de forma simultània a 150 ciutats de 30 països. A Catalunya, la iniciativa ha estat coordinada per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona, i ha comptat amb la participació activa de l' AGAUR i del portal Recerca en Acció.