La Ciutadella de Roses, una fortificació construïda al segle XVI. L’any 1961, davant la pressió urbanitzadora que amenaçava el monument, es declara Conjunto Histórico Artístico Nacional i avui es troba inclosa entre els principals béns culturals d’interès nacional del país.
Dins les seves muralles podem trobar un gran patrimoni arqueològic grec, romà, medieval i modern, molt del qual encara està per excavar. Es tracta d’un jaciment d’unes 20 ha, començat a excavar l’any 1916, amb àrees inèdites, en contínua investigació.
Aquest estiu, del 6 al 31 de juliol, un equip de 12 estudiants d’arqueologia, acompanyats per arqueòlegs i antropòlegs professionals, portaran a terme excavacions a dos punts clau de la Ciutadella: la ciutat medieval i la muralla hel·lenística.
A més d’aquest procés d’excavació, tindrà lloc també treball de laboratori de neteja de material, un xic de restauració per facilitar la conservació de la peça i el procés d’inventari.
Si us deixeu caure per la Ciutadella de Roses, a més de poder veure un procés d’excavació en directe, podreu portar a terme un recorregut complet, ben informat i senyalitzat de les diferents ocupacions històriques que han tingut al lloc, des del segle IV aC a l’actualitat, així com fruir de la variada oferta cultural que durant els estius té lloc dins la Ciutadella.
Com arribar-hi i quins horaris fan? Troba-ho aquí!
I la setmana vinent… descobrirem un recorregut per uns escenaris que van fer història.. Us esperem!
0 Comentaris