Dins l'activitat Vida al Mar, disposem ja de les guies per a identificar fitoplàncton i zooplancton, així com dels protocols per a dur a terme el treball de laboratori i els estudis de recerca.
Accediu aqui al Protocol pel tractament de les mostres de plàncton
Accediu aqui a la Guia per identificar i estudiar el fitoplàncton
Accediu aqui a les dues guies per a identificar i estudiar el zooplancton: la Guia dels organismes del zooplàncton, i la Guia amb la bibliografia i les làmines.
Fins ara, a l'activitat Vida al Mar hi han participat 20 grups escolars, amb uns 70 alumnes de diversos nivells de secundària i de batxillerat. Les experiències han estat fins ara molt positives, i són diverses les escoles que han manifestat el seu interès a repetir les sortides l'any vinent.
A Vida al Mar els estudiants fan de científics, primer mitjançant una sortida en barca per a recollir mostres de plàncton que, després, estudien al laboratori. L'activitat està organitzada conjuntament per Recerca en Acció i per l'Institut de Ciències del Mar. L'activitat té un precedent en les sortides que es varen organitzar des d'aquest institut el curs 2006 – 2007. Visiteu la web del Projecte Mediterrani i veureu imatges interessants del treball que es va dur a terme i els resultats obtinguts.