Experimenta

Fes el laberint!

03 maig 2007 | Biologia, Experimenta, Infantil i Primària

Les cadenes alimentàries

A veure si resolts aquest laberint!

Quan un ésser viu és menjat per un altre es dona una cadena alimentària. Un és el que caça (el depredador) i l’altre el que és menjat (la presa). En aquest cas, aquesta cadena conté dues espècies vives (dues baules). Però les cadenes alimentàries poden ser més llargues.

Quan es menja quelcom, s’obtenen materials que contenen energia. Per tant, al llarg de les cadenes alimentàries es transfereix energia.

Descobreix: qui es menja a qui? Has d’imprimir el document: FES EL LABERINT! En aquest laberint hi ha dues cadenes alimentàries. Els éssers vius que hi apareixen són: una balena, una orca, un peix de gel i krill antàrtic.

Si vols una pista, pots llegir aquest document: Menjar de balenes.

Balena iubarta

El seu nom científic és Megaptera novaeangliae. Pot arribar als 17 metres de llargària i a unes 40 tones de pes.

Peix del gel

A l’Antàrtida, la temperatura de l’aigua pot arribar a -2 °C. Els peixos antàrtics s’han adaptat a créixer a temperatures prop del punt de congelació de l’aigua de mar. Presenten anticongelants que els protegeixen de la formació de cristalls de gel als seus fluids. Així no es congelen!

Krill antàrtic

El krill (Euphausia superba), nom noruec que vol dir “peixet”, presenta immenses poblacions en aigües antàrtiques i subantàrtiques. És l’aliment bàsic per als cetacis com és el cas de les balenes.
Cadenes alimentàries

Et convidem a jugar a les cadenes alimentàries. Clica aquí i FES EL LABERINT!

Documents

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *