Diari de recerca

50. Quins ocells podem veure ara mateix? (2012)

30 març 2012 | Diari de recerca

Ornitho.cat ajuda a saber quines espècies es poden observar a cada lloc, ja que informa cada dia de les observacions realitzades arreu del país.
Una cigonya negra va ser observada el dijous 29 de març a Castelló d’Empúries. Es tracta d’una espècie tan vistosa com poc freqüent entre nosaltres, que val la pena intentar observar. La web www.ornitho.cat, creada per l’Institut Català d’Ornitologia, permet estar-ne al dia.
www.ornitho.cat recull un munt d’observacions enviades per desenes d’ornitòlegs escampats pel territori. La informació pot aparèixer desagregada per data, per lloc i per la raresa de l’espècie observada, la qual cosa facilita molt la possibilitat de fer cerques.
Falcó vesper (Pernis apivorus)
Un exemplar de Falcó vesper (Pernis apivorus), una espècie freqüent als passos migratoris de primavera i de tardor. Fotografia: Jordi Dalmau
Per exemple, seleccionant espècies rares veurem la recent presència d’ànecs mandarins al Pla de Santa Maria, o de Voltor negre a Alinyà i Isona. Una altra categoria, la d’espècies escapades, ens informa d’una altra mena de rareses: les dels animals que han fugit de la gàbia i prosperen en llibertat. Només així s’explica la presència d’aratingues a la Diagonal de Barcelona o d’oques egípcies als estanys de platja d’Aro.
Una altra opció per estar al dia d’observacions és seguir algun dels blocs o comptes de facebook que han proliferat darrerament. A tall d’exemple, podeu consultar  Novetats ornitològiques del delta del Llobregat, el bloc de Jordi Dalmau (dedicat al Pirineu) o la llista de facebook del grup ornitològic Sterna  (que se centra a la Vall d’Aro).
I bones observacions!
 
David Segarra

Diari de recerca

1 Comentari

  1. Fatema

    Quan una espècie d'ocell no la veiem vol di que está immigrant?

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *