Diari de recerca

Llet, mató i ciència

13 juliol 2009 | Diari de recerca

Has pensat alguna vegada que molts productes alimentaris es basen en una reacció química? El formatge fresc o mató, n’és un bon exemple a analitzar…

La llet és un dels aliments més necessaris per a tots els éssers vius. L'ésser humà ha après a transformar-lo per fer d'altres productes com ara el formatge o el iogurt.

En aquest vídeo, la professora d'Infermeria i experta en divulgació alimentària, Alícia Baltasar, ens explica el procés pel qual la llet -un líquid- es transforma en un sòlid, en aquest cas, el mató. Amb aquest curiós experiment o recepta veuràs com la química i l'alimentació mantenen una especial relació.

Si vols aprofundir en el fonament químic de l'experiència i saber una mica més, pots llegir l'article de la professora Alícia Baltasar.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *