A les estacions de les illes, com a Columbrets, Cabrera o l’illa de l’Aire a Menorca hi ha hagut dies amb gairebé cap anellament. Podeu veure els resultats de cada estació en aquest enllaç. A les estacions de zones humides, només els anellaments de boscarles de canyar, que segueixen arribant durant tot el mes mantenen els anelladors distrets.
És per aquest motiu que algunes estacions finalitzen la seva activitat en aquestes dates. Les estacions del Marroc, del Canal Vell al delta de l’Ebre i la de Cabrera ja s’han tancat. Els primers resultats ens mostren que amb els 3 mesos d’anellament al Marroc s’han anellat un total de 3.162 ocells de 65 espècies diferents. A l’estació dels aiguamolls de l’Empordà, des del dia 2 de març fins al dia 5 de maig s’han anellat 2004 ocells de 72 espècies.
Incògnites no resoltes
Les espècies indicadores que hem anat seguint durant tot el període ja estan pràcticament totes a les àrees de cria. Ens sorprèn, però, que a gairebé totes les estacions aquests darrers dies s’han anellat alguns mosquiters comuns, una espècie que com podeu veure aquí concentra el seu pas migratori durant el mes de març i realment aquests ocells que passen per la conca mediterrània durant el maig no sabem de quina població es tracta. L’obtenció de recuperacions d’aquests ocells és el que permetria conèixer la seva procedència.
Què ha passat amb el papamosques gris?
Com a dada a tenir en compte, veiem que aquest any no hem anellat gairebé cap papamosques gris. Potser les condicions a les àrees d’hivernada han estat molt dures i no han aconseguit sobreviure. Esperarem a veure si les parelles conegudes que crien a Catalunya es mantenen o no durant aquest estiu, però podem estar al començament d’una davallada important de la població d’aquesta espècie.
Aquesta darrera setmana només hem anellat 22 mosquiters de passa, 7 cotxes cua-roges i 7 rossinyols. En aquest enllaç trobareu l’evolució de les captures a cada estació i de les 4 espècies indicadores.
0 Comentaris