Ja s’han vist els primers exemplars de la majoria d’espècies migradores, però la major part d’aquests ocells encara és lluny d’aquí. Esperem que durant el mes d’abril anellarem un gran nombre d’ocells a les diferents estacions.
L’espècie més abundant aquests dies és el mosquiter de passa i només el dia 5 d’abril les captures d’aquesta espècie van suposar més del 40% del total d’anellaments. En canvi, de mosquiters comuns, cada cop n’anellem menys. Els rossinyols segueixen sent abundants a l’estació del Marroc i, en canvi, a les estacions catalanes encara es troben amb comptagotes.
Veus conegudes
Els cucuts, tal com esperàvem, han arribat a principis d’abril i, com que són tan difícils de veure, els podrem detectar a partir del seu característic cant als boscos catalans.
De les espècies més tardanes, com la bosqueta vulgar, el mosquiter xiulaire, el boscaler pintat gros o el papamosques gris, encara no en tenim cap notícia aquest any. Esperem en els propers dies obtenir-ne alguna informació.
Ep! No confonguem els falciots amb les orenetes!
Uns altres ocells presents als nostres pobles i ciutats que també acaben d’arribar són els falciots. Hem de procurar no confondre’ls amb les orenetes i, si ja havíem après a diferenciar les diferents espècies d’orenetes, ara ens podem fixar a diferenciar-los d’aquestes. Els falciots, que reben el seu nom per la forma de les seves ales en vol (forma de falç), els podem sentir xisclant per sobre de les nostres cases.
On són ara els ocells que vam veure a l’estació del Marroc?
Ja es va comentar en altres missatges que havíem capturat una boscarla dels joncs amb anella de Bèlgica i en aquests darrers dies s’ha capturat una altra boscarla dels joncs amb anella de França (Estrasburg), una boscarla de canyar amb anella d’Espanya (ICONA) i un mosquiter de passa amb anella del Regne Unit (Londres).
Quins ocells estan marxant?
Mentre unes espècies arriben, d’altres, que les hem tingut passant l’hivern a casa nostra, marxen cap al nord per anar a les seves àrees de cria. Diverses espècies d’ànecs, les grues i els corbs marins en són un bon exemple i si ens fixem al cel a qualsevol hora del dia ens pot sorprendre l’observació d’un estol en plena migració.
0 Comentaris