Aventures científiques | Expedicions | Geologia

Històries de volcans

18 octubre 2010 | Aventures científiques, Expedicions, Geologia

A Islàndia, els Andes i El Salvador

Un dels aspectes més colpidors de la geologia és el vulcanisme. Qui hagi vist una erupció, sigui en directe o en una filmació, queda ràpidament fascinat per l’alliberament de les forces de la natura i sent la petitesa de l’ésser humà. Qui hagi visitat les ruïnes de Pompeia o Ercolano, s’adona de la capacitat destructora dels volcans.

Per sort, els volcans no són només això, destrucció, sinó també font de fertilitat agrícola, riqueses minerals i energia geotèrmica, entre altres coses. Alguns països de Centre Amèrica i del tercer món tot just ara comencen a copsar les possibilitats turístiques dels volcans. A més, hi ha molts tipus de volcans i apareixen en diferents contextos geològics.

Començarem parlant-vos d’aquest impronunciable volcà islandès, i d’altres activitats de recerca que estem conduint al Salvador i als Andes d’Argentina i Xile. Com que encara no sabem programar erupcions, podreu gaudir (esperem) d’alguns flashbacks del darrer mes de maig.

Ens ho explicaran diferents geòlegs del grup de recerca PEGEFA  de la Universitat de Barcelona, liderats per l’investigador Domingo Gimeno.

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *