Investigador/ora

Sergi González Herrero

11 juliol 2024 | Investigador/ora

Qui ets i què fas?

Soc meteoròleg i investigador a l’Institut per la recerca de la neu i els allaus (SLF) a Davos, enmig dels Alps suïssos.


Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica…

Recentment m’he enamorat del llibre Algo nuevo en los cielos d’Antonio Martínez Ron, que explica de forma molt amena la història de la recerca atmosfèrica i com es va obtenir tot el coneixement que ara tenim. La web que recomano és divulcat.cat on també tinc un bloc.


Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu…

Vaig gaudir molt al Museu Nacional d’Escòcia a Edimburg. És un museu total, des d’història fins a la ciència, passant per la història natural, tecnologia, disseny i cultures del món, i tot molt interactiu. A més a més, com tots els museus nacionals britànics és gratuït.


Entre els meus llibres no hi pot faltar…

Els llibres d’Hèrcules Poirot, Sherlock Holmes, Miss Marple i altres novel·les de detectius; i també els relats d’exploradors com ara Roald Amundsen, Fridtjof Nansen, Ernest Shackelton i d’altres.


A la meva discografia no hi falta…

Stay Homas.


El que m’agrada de fer recerca és…

Que m’ha portat a llocs a on mai pensava poder anar-hi. A banda d’això, també m’agrada pensar diferent, fer experiments originals per provar hipòtesis originals i satisfer la meva curiositat.


M’apassiona…

Els pols.


Una ciutat especial…

Kyoto.


M’agradaria conèixer personalment a…

Al geofísic Wallace Broecker, qui va desenvolupar la idea de la circulació termohalina i popularitzar el terme “escalfament global”.


Un somni a la meva vida…

Ser seleccionat explorador de National Geographic.

Currículum

Soc científic atmosfèric al grup de Processos de Neu a l’Institut per a la Recerca de la Neu i els Allaus (SLF) a Davos un poble situat enmig dels Alps suïssos. Estudio els climes freds i com la neu i l’atmosfera interaccionen i interaccionaran en un clima canviant. Entre aquests processos em centro en l’estudi del torb, és a dir, la neu que s’aixeca pel vent i en com les onades de calor afecten la neu.

Vaig fer el doctorat a la Universitat de Barcelona estudiant la precipitació i les circulacions del vent a zones de muntanya, mentre treballava de meteoròleg a l’Agencia Estatal de Meteorología (AEMET). Allí em vaig poder embarcar en les meves dues primeres expedicions antàrtiques, a la base espanyola Joan Carles I, fent de predictor meteorològic. Una col·laboració en el projecte MICROAIRPOLAR, amb biòlegs de la Universitat Autònoma de Madrid, em va portar a la meva tercera campanya investigant com els microorganismes es traslladen per l’aire. Ara, investigant la neu a l’SLF he pogut anar a diversos llocs dels Alps suïssos, a Tajikistan i ben aviat a l’altiplà antàrtic, un dels llocs més inaccessibles del món.

Equip Investigador

Diari de recerca

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.