Diari de recerca

23: Què hi ha sota aquest segle III dC?

02 juliol 2014 | Diari de recerca

L’evolució i la dinàmica d’una ciutat en constant creixement, ha fet de Barcelona un gran contenidor d’un munt de traces arqueològiques de tots els períodes cronològics. L’alt grau de riquesa de la ciutat, no cal dir-ho, donada la seva importància a la Mediterrània Occidental, es va confirmant i destapant cada dia amb les excavacions arqueològiques i els estudis històrics i científics, aquests continuen demostrant que encara hi ha molt per a descobrir.

 
Anteriorment, havíem explicat les diverses fases de l’indret intervingut, i van aturar-nos en el nivell de circulació del segle III dC. Us imagineu que vol dir trepitjar el mateix paviment pel que passaven els romans d’aquest període? Els arqueòlegs ho hem pogut comprovar i és més que gratificant arribar a aquest moment.
Però de la mateixa forma que nosaltres anem circulant i passejant per una Barcelona del segle XXI, no deixem d’estar damunt unes restes antigues, de més de 2000 anys d’història. Així doncs, els romans del segle III dC també ho feien, caminaven per sobre les restes dels seus avantpassats.
En aturar l’excavació, havia indicis per a poder esbrinar que passava a tocar a muralla per sota del segle III d C, perquè vam poder documentar a alguns punts les restes d’uns murs que dibuixaven unes dependències d’atribució romana. En aquests instants, estem excavant i descobrint unes restes més antigues que la segona muralla defensiva de Barcino.
paviment_1_bis
A més d’actuar en diferents llocs, ens hem centrat en una part on hi ha les restes d’uns murs amb restes de pintures que indiquen que havia estat habitat anteriorment al segle III dC. Però que hi havia? Com vivien en aquest indret fora de muralla?
Les respostes, d’aquí a poc temps, de ben segur que les sabrem…
 
Jordi Ramos Ruiz

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *